Aina kantapään kautta

perjantai 31. elokuuta 2018

Riippumattoretki Helvetinjärvelle

Suomen Luonnonpäivän aattona, neljä naista eri puolilta Suomea tapaa toisensa Helvetinjärven kansallispuiston parkkipaikalla. Halaamme toisiamme, "ihanaa vihdoin tavata". Rinkat selässä lähdemme kävelemään yöpymispaikkaamme. Pystytetään teltta ja kiinnitetään riippumatot puihin. Iltanuotion äärellä syömme retkieväitä ja juttelemme aivan kuin olisimme aina tunteneet. Yöllä sataa kaatamalla, mutta olemme suojassa katosten alla ja teltassa. Luonnonpäivän aamu valkenee aurinkoisena. Kaikki pulahtavat vuoron perään aamu-uinnille. Vesi tuntuu kylmältä, mutta silti niin hyvältä. Tällä tavalla haluaisin aina herätä. Aamupala kalliolla, kahvit nokipannusta, sateen jälkeinen raikas aamuilma. Voiko parempaa olla?

Luonnonpäivänä kiertelemme kansallispuistossa ja käymme ihmettelemässä Helvetinkolun sammaleen peittämiä vihreitä seinämiä. Päiväkahvit pysähdymme nauttimaan mättäälle, kun kahvihampaita alkaa kolottaa. Puhumme rakkaudestamme luonnossa liikkumiseen. On helppo jutella, kun jaamme saman intohimon ja innostuksen.

Toiseksi illaksi leiriydymme Haukanhietaan. Hiekkarannalle on pystytetty paljon telttoja ja nuotioiden ympärille on kertynyt porukkaa nauttimaan elokuun viimeisestä illasta. Suomen luonnopäivä tarjoilee parastaan. Kiinnitämme riippumatot puihin. Tänä yönä ei katoksia tarvita, koska luvassa ei ole sadetta. Jokainen haluaa ihastella tähtitaivasta riippumatostaan. Auringon laskiessa taivas värjäytyy lilan, pinkin ja oranssin sävyihin. Emme pysty lopettamaan sen ihastelemista. Luonto todellakin on paras taidemaalari. Tuollaisia värejä on mahdotonta yhdenkään  ihmisen toistaa.

Illan pimetessä kokoonnumme nuotiolle valmistamaan ruokaa. Jopa retkimuona pussistakin maistuu todella hyvältä. Satu paistaa meille lättyjä ja Sini grillaa vaahtokarkkeja nuotiolla. Vähän siirappisia hetkiä, mutta näitä jokainen tarvitsee elämäänsä silloin tällöin. Lopulta raittiin ulkoilman väsyttämät retkeilijät käpertyvät riippumattoihinsa. Kirpeä yö tarjoilee vielä unohtumattoman täysikuun, joka katoaa usvan peittämään horisonttiin nopeasti. Riippumaton syleilyyn on hyvä nukahtaa. Kiitos Suomen luonto. Taas annoit niin valtavasti vaatimatta mitään.


Kuva: Hanna Kiiski
Yksi parhaita asioita tämän blogin kirjoittamisessa on ollut vuorovaikutus muiden bloggareiden kanssa. Oli mahtavaa vihdoin päästä tutustumaan Hannaan, Satuun ja Siniin livenä. Ihania, inspiroivia ja positiivisella energialla ladattuja naisia. Viikonlopun aikana puhuimme paljon somemaailmasta ja tällä kertaa nimenomaan niistä positiivisista vaikutuksista, joita se tarjoaa. Ihan liikaa tartutaan usein niihin negattiivisiin piirteisiin. Koen, että jokainen näistä kolmesta naisesta on välittänyt positiivista inspiraatiota bloginsa välityksellä aidosti. Livenä heistä välittyi ihan samanlainen kuva, kuin mitä olen heidän blogejaan lukiessa saanut. 

Käyppä inspiroitumassa:
Sporttaillaan (Hanna ei tällä hetkellä valitettavasti kirjoita blogiinsa uusia juttuja, mutta vanhoissa postauksissa riittää rutkasti mahtavaa luettavaa)


SHARE:

6 kommenttia

 1. Olihan tää ihan helmi viikonloppu! Upeita nää kuvat <3

  VastaaPoista
 2. Sait jaettua tunnelmat blogiin kauniiden kuvien kera <3 Oli kyllä ihana viikonloppu, ihan huikea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna - tuota viikonloppua kyllä fiilistelen vieläkin. Oli ihan mahtavaa <3

   Poista
 3. Siirappia, raitista ilmaa ja ihania ystäviä <3

  VastaaPoista

Blog Design Created by pipdig