Aina kantapään kautta

lauantai 16. joulukuuta 2017

Podcast -vinkit juoksijalle

Lupasin edellisessä postauksessa jakaa podcast-vinkkejäni. Sen pidempää pohjustamatta, tässä listattuna viime aikoina kuuntelemiani suosikkeja:

10X Finland - Kaisa Lehtonen: Miten voitetaan triathlonissa ja elämässä (isäntänä Jaakko Tapaninen)

Podcastissa triathlonisti Kaisa Lehtonen käy mm. läpi legendaarisen Havajin Ironman -kisansa hetki hetkeltä. Podcastissa sivutaan myös matkan varrelle osuneita vastoinkäymisiä ja niistä selviämistä. Lehtosen sisukkuudessa ja taistelutahdossa on jotain poikkeuksellista. Parasta podcastissa on kuitenkin Lehtosen puheesta heijastuva positiivisuus, palo liikkumiseen ja rakkaus lajiin. Tämä kannattaa kuunnella, vaikkei Triathlon lajina kiinnostaisikaan. Tarjoaa paljon inspiraatiota ja motivaatioita mitä tahansa kestävyysurheilua harrastavalle (kesto: 1:16:06).


Radio Suomi - Juoksijat (toimittaja Kaisu Suopankki)
Kuusiosainen sarjassa tutustutaan henkilöihin, joiden elämässä juoksu näyttelee tavalla tai toisella suurta roolia. Podcastit ovat kestoltaan paristakymmenestä minuutista puoleen tuntiin, joten nämä sopivat lyhyemmällekin lenkille kuunneltavaksi. Kaikki kuusi jaksoa ovat kuuntelemisen arvoisia, mutta suosittelen kuuntelemaan ainakin Noora Honkalan ja Leila Simosen jaksot.
Ultrajuoksija Noora Honkala on kovasti pinnalla tällä hetkellä. Kolmekertainen Spartalonin kävijä vaikuttaa somekuvansa perusteella superihmiseltä. Nuori Elovena -nainen on melkein ärsyttävän täydellinen ja tuntuu pystyvän ihan mihin tahansa. Itse podcast ei oikeastaan tarjonnut kauheasti mitään uutta, mutta Honkalan ulosanti ja kerronta ovat niin sujuvaa, että tämä kannattaa kuunnella jo ihan pelkästään senkin takia ja toki myös jos Honkala ja hänen saavutuksensa ovat ennestään tuntemattomia (kesto 32 min).
Kirjailija Leila Simosen jakso kannattaa kuunnella puolestaan sen takia, että siitä tulee niin hyvälle mielelle. 60-vuotiaan naisen juoksuinnostuksessa ja suhtautumisessa omaan harrastukseen on sellaista lempeyttä ja ilon kautta -ajattelua, jota haluaisin omassakin juoksemisessa pitää mukana aina. (kesto 22 min).

Mikko "Peltsi" Peltola - Uuden-Seelannin halki 50 päivässä

Mä tykkään Peltsistä, vaikkakin joskus Peltolan töksähtelevä tyyli pistää huvittamaan. Niin ajoittain tässäkin Podcastissa, jossa vieraana on sisututkija Emilia Lahti. Lahti on Sisu Not Silence -kampanjan perustaja ja keulakuva. Peltsin haastattelutyyli ja Emilia Lahden lempeä, avoin ja positiivinen tapa kertoa tarinaansa luovat jotenkin mielenkiintoisen kombon. Sisu Not Silence -kampanjan tavoitteena on rikkoa perheväkivaltaan liittyvää hiljaisuuden ja häpeän kehää. Kampanjan huipentuma on starttaamassa 18.1.2018, jolloin Lahti juokseen 50 päivässä Uuden-Seelannin halki, 1500 mailia, 50 mailia päivässä. Podcastissa Lahti kertoo omista kokemuksistaan, kampanjan synnystä ja Uuden-Seelannin reissulle treenaamisesta. (kesto 54 min.) Sisu Not Silence -kampanjan viralliset nettisivut löytyvät täältä.

Trail Runner Nation 
Trail Runner Nationin podcasteista löytyy takuulla mielenkiintoista kuunneltavaa kenelle tahansa juoksuun hurahtaneelle. Podcasteja on tehty jo vuodesta 2011 ja aiheita löytyy kaikesta mahdollisesta. Minua ärsytti ensin todella paljon podcastien alussa olevat mainososiot, joissa hehkutetaan erilaisia tuotteita ja kuuntelu meinasikin jäädä siihen. Kannattaa kuitenkin antaa näille mahdollisuus (ja kelata n. 5 minuutin mittainen mainososio aluista ohi). Trail Runner Nationin podcasteista löytyy monia todella mielenkiintoisia henkilöhaastatteluja sekä juoksijan fysiikkaan ja palutumiseen liittyviä juttuja sekä paljon paljon muuta. Viimeisimmässä podcastissa käsitellään mm. multitaskauksen vastakohtaa unitaskingia. Viimeisimpänä kuuntelin 14 kertaisen Western States -voittaja Ann Trasonin, seitsenkertaisen Western States top-ten finisherin Andy Jones-Wilkinsin ja ultrajuoksija/triatlonisti Lee McKinleyn keskustelun aiheesta Why don't we quit when it hurts. Todella mielenkiintoinen podcast, jossa sivutaan mm. aihetta DNF monesta eri näkökulmasta. Ann Trasonia kuuntelisin enemmänkin ja hän onkin yksi Trail Runner Nationin suosikkivieraista.

The Ginger Runner live

Ginger Runnerin livet ovat suosikeitani. Ne eivät ole podcasteja sanan varsinaisessa merkityksessä, mutta niitä pystyy kuuntelemaan yhtälailla, vaikkei videoita katsoisikaan. Ethan Newberryn tyyli haastatella ja kertoa tekee kuuntelemisesta jotenkin helppoa. Liveistä löytyy mielenkiintoisia henkilöhaastatteluja, varuste- ja tuotearvioita sekä kisajuttuja. Suosittelen kuuntelemaan erityisesti The Ultra marathon man -kirjan kirjoittajan Dean Karnazes -jakson (kesto 1:18) ja Barkley Marathonin kolminkertaisen voittajan Jared Campbellin ja viimeisimmän Barkleyn kisan sydäntä särkevimmän suorituksen tehneen Gary Robinsin yhteishaastattelun (kesto 1:40:55).

Muita tutustumisen arvoisia:
The Sage Running podcast
Ten Junk Miles
Ultra Runner Podcast
Urheilun Ääni
Super SetsYhteistyössä Sudio Sweden #sudio
* Alekoodilla Johanna saat 15% alennuksen tilaukselle Sudio Sweden verkkokaupasta. Tsekkaa valikoima täältä.SHARE:

4 kommenttia

 1. Kiitos mielenkiintoisesta listasta! Nappaan varmasti jokaisen kuunteluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä Poppis :) Löytyykö sulta jotain hyviä kuunteluvinkkejä?

   Poista
 2. Kiitos kuunteluvinkeistä! Tilasin muuten itselleni Sudion kuulokkeet ja vaikuttaa kyllä hyviltä.

  Leppoista joulun aikaa teille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä Anu :) Hyvä valinta ;) Olen myös ite tykännyt näistä Sudion kuulokkeista tosi paljon.

   Kiitos samoin - oikein mukavaa joulua <3

   Poista

Blog Design Created by pipdig