Aina kantapään kautta

lauantai 9. joulukuuta 2017

Eroon pakkopullalenkeistä - Sudio Sweden -kuulokkeet

Valehtelisin, jos väittäisin, että lähden aina mielelläni lenkille. Juoksen kyllä mielelläni, kun sinne asti pääsen, mutta itse lenkille lähteminen on välillä melkoisen itse-motivoinnin takana. Varsinkin tähän aikaan vuodesta, kun olemme jatkuvan pimeyden ympäröimänä. Sääolosuhteista ja pimeydestä valittaminen on mielestäni jokseenkin turhaa ankeuden maksimointia, mutta pakkohan se on myöntää, että välillä kysytään todella paljon kykyä kääntää omaa asennetta positiivisen suuntaan, ettei kypsy tähän jatkuvaan sateeseen ja pimeyteen. Olen viimeaikoina joutunut käymään melkoista tahtojen taistelua itseni kanssa, jotta olen kyennyt lähtemään lenkeilleni. Monesti sohva ja lämpöinen viltti vetävät puoleensa enemmän kuin kuraiset lenkkipolut. Silti olen lähtenyt. Olen lähtenyt, koska tiedän, että näitä pakkopullalenkkejä vaaditaan, jotta voisi olla niitä nautinollisia lenkkejä. Työn hedelmistä ei pääse nauttimaan ilman pohjatöitä. Niinpä vedän lenkkikuteet kiroillen niskaan ja lähden kipittämään, vaikka ei huvittaisi pätkän vertaa. Esimerkiksi eilen tulin töistä kotiin viiden jälkeen ja tarkoitukseni oli lähteä lenkille saman tien. Kotiin tullessani huomasin, että kelloni akku oli vähissä ja sykevyö hukassa. Lopulta pääsin matkaan ei niin hyvissä tunnelmissa käännettyäni kämpän kolmeen kertaan läpi ja löydettyäni sykevyöni keittiöstä. Vartin juostuani huomasin tehneeni täysin väärän kenkävalinnan, koska lenkkireittini oli paikoin lähes peilijäässä. Niinpä juoksin takaisin kotiin ja vaihdoin nastarit jalkaan ja lähdin matkaan uudelleen. Vastatuulessa, rännän pyryttäessä vasten kasvojani ja kiukkuisena kuin ampiainen mietin hetken, että onko tässä nyt yhtään mitään järkeä, kunnes totesin, että onneksi lähdin. Lenkin vaikein osuus oli jo suoritettu. Se lähteminen.


Tänä syksynä olenkin miettinyt keinoja helpottaa tuota lähtemisen tuskaa. Luulen myös löytäneeni keinon. Muistan joskus lukeneeni, että jotkut kuuntelevat lenkeillään äänikirjoja ja ihmetelleeni tätä tapaa melkoisesti. Itse olen kuunnellut lenkeilläni aina musiikkia ja ajatus jonkun keskittymiskykyä vaativan kuuntelusta juoksun lomassa on tuntunut jokseenkin vieraalta ajatukselta. Sitten kuuntelin kotona jonkun juoksua käsittelevän podcastin. Kuten yleensä käy, niin myös tuollakin kertaa olin kuuntelun jälkeen todella motivoitunut lähtemään lenkille. Muiden juoksutarinat kun inspiroivat yleensä väistämättä. Tuolloin sain idean, että mitäpä jos alkaisin kuuntelemaan näitä juoksu-/urheiluaiheisia podcasteja myös lenkkieni aikana. Voisiko se edes hieman muuttaa nuo pakkopullalenkit hetkiksi, jolloin saan motivaatiota omalle harratukselleni ja juokseminen tapahtuu ikäänkuin siinä sivussa? Ja kyllähän siinä vähän niin kävikin. Ehkä vähän koomista kuunnella juostessa juttuja juoksemisesta, mutta olen alkanut jo vähän odottaa noita juoksutarinahetkiäni. En väitä, että lähteminen vieläkään sujuisi joka kerta täysin ilman kamppailua, mutta se on ainakin hivenen helpompaa nykyisin.

Ensin otin podcastit kuunteluun lenkeilläni, tämän jälkeen punttitreeneissä ja nyt kuuntelen podcasteja jo siivotessa ja pihahommissakin. Podcastit toimivat motivaattorina oikeastaan kaikessa, mikä vaatii jonkinmoista ryhtymistä. Kuunnellessa erilaisia tarinoita ja haastatteluja ajatus pakkopullatekemisestä tuntuu katoavan. Näissä kuunteluhetkissä langattomat kuulokkeet ovat osoittautuneet käteviksi. Sain kesällä testiin Sudio Swedenin langattomat TRE bluetooth kuulokkeet ja ne ovat olleet ahkerassa käytössä siitä asti. Erityisesti punttitreeneissä kuulokkeet ovat kätevät, kun voin jättää puhelimen pöydälle ja kolistella painojen kanssa rauhassa ilman, että luuria pitää kantaa mukana. Kuulokkeiden kantavuus on 15 metriä, joten ne toimivat hieman kauempanakin puhelimesta. Kuulokkeiden akku riittää yllättävän pitkään (aktiivisena 9 tuntia), joten pidemmätkin lenkit niiden kanssa onnistuvat. Kuulokkeet pysyvät hyvin korvissa eivätkä häiritse menoa juostessa irtoilemalla. Minulla käytössä olevat TRE kuulokkeet on tehty erityisesti urheiluun ja kestävät hyvin vettä ja hikeä. Erityisen kivaa on kuulokkeiden äänenläpäisy, jonka ansiosta kuulee myös ympäristön äänet ilman, että kuulokkeita tarvitsee alkaa repimään pois korvilta kesken treenin. Tärkein ominaisuus on kuitenkin äänen laatu, joka Sudion kuulokkeissa on mielestäni mainio. Puolen vuoden testailun jälkeen voin nyt hyvillä mielin suositella näitä kuulokkeita.

Jos sinulla on tarvetta langattomille kuulokkeille, niin käyppä tutustumassa Sudio Swedenin TRE kuulokkeisiin ja koko valikoimaan TÄÄLTÄ. Koodilla JOHANNA saat 15% alennuksen kaikista tuotteista sekä ilmaisen toimituksen lisäksi jouluun asti tehtyihin tilauksiin lahjapaketoinnin kaupan päälle.

Seuraavassa postauksessa pistän jakoon podcast -vinkkini.

Yhteistyössä - Sudio Sweden
SHARE:

9 kommenttia

 1. Voisikin kokeilla kuunnella noita podcasteja pitkiksillä , yleensä jos yksin juoksen niitä ja kuuntelen musiikkia samalla niin tuppaa vauhdit karkaamaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen Jarkko! Mulla on ollut ihan samaa ongelmaa, että musiikki välillä vie ja vauhti karkaa PK-lenkillä liian kovaksi. Podcastien kanssa ei tällaista ongelmaa ole ilmennyt :)Vauhtilenkeillä kuuntelen edelleen musaa.

   Poista
  2. Pitää kaivaa noita esille ja jään odottelemaan vinkkejäsi :)

   Poista
 2. Niitä podcast-vinkkejä otan mielellään vastaan! Täytyy itsekin kokeilla lenkeillä ja työmatkoilla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäpäs kerään vinkkilistan. :) Suosittelen ehdottomasti sekä lenkeille että työmatkoille. Kuunteleminen on tosi rentouttavaakin ja kivaa kun podcasteja löytyy vaikka mistä aiheista.

   Poista
 3. Heheii, pitääpä käydä tutustumassa. Suunnitelmissa olisi nimittäin ostaa langattomat kuulokkeet. Tuosta lenkille lähtemisestä, tämä ajanjakso vaatii tosiaan vähän selkärankaa lähteä kylmään, märkään, pimeään ja liukkaaseen. Olen ajatellut kuitenkin niin, että silloin kun on oikein huono sää, niin treenataankin sisua eikä niinkään pelkkää juoksua. Meille on tullut nyt hyvät lumipöperö - liukas tie - loska -setit, jolloin voi oikein kärvistellä rännän läiskiessä naamaan. :D #ikipositiivinen ja sille.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä voin kyllä suositella. Halusin testata rauhassa nämä ajan kanssa ennen kuin suosittelen niitä täällä. Puolen vuoden käytön jälkeen uskallan nostaa peukkua :)
   Tuo on muuten loistava pointti, että kurjalla säällä treenataan sisua ja sen ansiosta mäkin olen täällä pimeydessä ja sateessa vetänyt. :) Ja itseasiassa olen havainnut myös sen, että kunhan vaan saa lähdettyä sinne lenkille, niin ei se sää sitten enää niin paljoa häiritse. Olenkin nauranut, että vuoden 2016 Nuts Pallas kisan jälkeen en ole enää voinut valittaa mistään olosuhteista lenkillä. Siellä oli upean karsea keli :D
   Tuo sun ikipositiivisuus on parasta. <3 Kuuntelin eilen podcastin, jossa 60-vuotias Leila Simonen kertoo juoksuharrastuksestaan ja hän totesi, että huonot säät ovät hänen mielestään parhaita juoksukelejä, koska niiden jälkeen on paras fiilis. Tuo oli muutenkin aivan ihana, positiivinen podcast, josta sinä tulit jotenkin mulle mieleen. Käyppä kuuntelemassa https://areena.yle.fi/1-3541667

   Poista
 4. Erityisesti pitkiksillä äänikirjat ja podcastit ovat must. Alussa vaati vähän totuttelua, mutta kerta kerralta kuuntelu juostessa alkoi tuntua luontevammalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noihin äänikirjoihin en oo vielä juostessa tutustunut, mutta täytyypä kokeilla niitä seuraavaksi. Podcastien kuunteluun oon kyllä jäänyt nyt ihan koukkuun. :)

   Poista

Blog Design Created by pipdig